Ondernemingsrecht

DNA-Legal adviseert ondernemingen uit het MKB. Deze ondernemingen vinden in ons een praktische en betrokken sparringpartner, die niet alleen oog heeft voor de juridische risico’s en mogelijkheden, maar ook voor commerciële belangen. 
U kunt bij ons terecht voor snel en deskundig advies over het oprichten en continueren van een onderneming, maar ook voor het beoordelen of opstellen van uw contracten. Daarnaast helpen wij u graag verder bij al uw zakelijke conflicten. Dat geldt zowel voor conflicten die voortvloeien uit overeenkomsten als voor conflicten die een onrechtmatige daad betreffen. 

Krijgt u te maken met een overname? Ook dan denken wij met u mee over de juiste strategie, ondernemingsstructuur en rechtsvorm. 

Advocaat ondernemingsrecht bij het oprichten van een onderneming 

Wilt u een onderneming oprichten? Dan dient u een keuze te maken uit: een eenmanszaak, een besloten vennootschap (bv), een naamloze vennootschap (nv), een maatschap of vennootschap onder firma (vof). Deze rechtsvormen hebben elk zo hun eigen voor- en nadelen, bijvoorbeeld voor uw aansprakelijkheid. DNA-Legal adviseert over de rechtsvorm die het beste bij de activiteiten van uw onderneming past. 

Begint u de onderneming in samenwerking met een of meer anderen? Dan is het ook belangrijk dat u afspraken maakt over onderwerpen als inbreng, winstverdeling, vestiging van zekerheden en de beëindiging van de samenwerking. DNA-Legal adviseert u hier graag over. Daarnaast leggen wij de gemaakte afspraken graag duidelijk voor u vast in de bijbehorende contracten, zoals de aandeelhoudersovereenkomst. 

Advocaat bij geschillen tussen aandeelhouders of bestuurders

Ook al is alles bij de start van uw onderneming nog zo goed vastgelegd, en waren u en uw zakenpartner nog zo optimistisch en vol energie, een geschil kan altijd voorkomen. Geschillen over strategie, koers, samenwerking of andere onderwerpen. Leiden die meningsverschillen tot conflicten? Dan kunnen die conflicten gevolgen hebben voor de besluitvorming binnen de onderneming, met onbestuurbaarheid van de onderneming tot gevolg. 
Om dit te voorkomen is het belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium juridisch advies in te winnen van een gespecialiseerde ondernemingsrechtadvocaat. Heeft u een (dreigend) geschil? DNA-Legal staat voor u klaar. 

Juridisch advies overnames 

Staat u voor een overname? Dan is het belangrijk om niet te lang te wachten met het inwinnen van juridisch advies. Een gespecialiseerde ondernemingsrechtadvocaat wijst u niet alleen op de juridische risico’s, maar denkt ook graag praktisch met u mee over commerciële kansen. 
DNA-Legal heeft ervaring met overnames. Wij staan daarbij zowel kopers als verkopers bij. Wij kunnen u tijdens het gehele transactieproces constructief begeleiden. U kunt bij ons terecht voor het opstellen van de geheimhoudingsverklaring en de intentieverklaring, maar ook voor het boekenonderzoek. Vervolgens kunnen wij u adviseren bij de onderhandelingen of de onderhandelingen met of namens u voeren. Moet het overnamecontract worden beoordeeld of opgesteld? Ook dan kunt u bij ons terecht. Ontstaan er na het afronden van de overname toch nog geschillen, bijvoorbeeld omdat de andere partij zijn verplichtingen niet (volledig) nakomt? Dan staan wij voor u klaar. 

Niet alle velden zijn juist ingevuld.
Controleer uw gegevens en probeer het opnieuw.

Het formulier kan niet verzonden worden, probeer het later opnieuw.

Het formulier is verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wat kunnen wij voor u doen?
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld