2023-06-13

Persbericht curator

Vraag stellen? Neem contact op

Op 6 juni 2023 heeft de Rechtbank Rotterdam de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Buddy Payment B.V. in staat van faillissement verklaard met aanstelling van mr. M.J. Noteboom van DNA Legal B.V. tot curator.

De social fintech Buddy Payment is de ontwikkelaar van de zogeheten Buddy App, die is bedoeld als ondersteuning voor mensen die zich in een slechte financiële situatie bevinden. In samenwerking met een groep grote gemeenten heeft Buddy Payment met deze app een digitale PSD2-oplossing gevonden. Daarmee wordt hulp geboden aan mensen met problematische schulden door middel van budgetcoaching en budgetbeheer. De Buddy App geeft als digitale assistent dagelijks actueel inzicht in de financiële situatie, zet de vaste lasten visueel apart en berekent een maandbudget om van te leven. Bovendien spaart de app automatisch voor de gebruikers en geeft dagelijks advies (pushmeldingen) voor het verbeteren van hun financiële situatie. Daarbij zijn er doorlopend nieuwe toepassingen ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld de Automatische Toeslagtoets, een techniek die voor een gebruiker het recht op landelijke toeslagen en lokale regelingen kan controleren via de Buddy App. Hoewel nog maar kort in gebruik, heeft de app al ruim 2.000 kwetsbare gebruikers dagelijkse ondersteuning geboden bij hun geldzaken.

Momenteel onderzoekt de curator de mogelijkheden van een doorstart van de commerciële activiteiten van Buddy Payment. Verschillende geïnteresseerde partijen in een doorstart hebben zich al bij de curator gemeld. Andere geïnteresseerden kunnen zich nog tot uiterlijk vrijdag 16 juni 2023 per mail bij de curator melden. In de periode daarna spreekt de curator met (een selectie uit) de geïnteresseerde partijen. Over de selectie, de geïnteresseerde partijen en de inhoud van de gesprekken doet de curator geen mededelingen.

2023-11-14

De Tijdelijke Wet Transparantie Turboliquidatie

In deze blog bespreek ik op hoofdlijnen de Tijdelijke Wet Transparantie Turboliquidatie (TWTT) die op 15 november 2023 in werking is getreden.

Lees bericht
2023-02-02

Afscheid Albert Dunsbergen

Na ruim 38 jaar als advocaat heeft Albert Dunsbergen besloten met ingang van 1 januari 2023 afscheid te nemen van de advocatuur. Met veel plezier is hij al die jaren advocaat in Gorinchem geweest.

Lees bericht