Bestuurdersaansprakelijkheid

Wat zijn uw risico’s?


Als bestuurder van een vennootschap weet u: ondernemen is risico’s nemen. En dat is natuurlijk prima, zeker zo lang het u voor de wind gaat. Maar soms gaat het mis. Heeft u dan teveel risico genomen? Bent u misschien een risicovolle dure lening aangegaan? Heeft u de administratie verwaarloosd, of bent u verplichtingen aangegaan waarvan u wist dat u ze niet kon nakomen? Dan loopt u, zeker als de
vennootschap failliet is gegaan, het risico dat u als bestuurder persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld.

Meestal volgt dan een lange en ingrijpende procedure. Als de andere partij in het gelijk wordt gesteld is de kans groot dat u een flink bedrag moet betalen en daardoor persoonlijk failliet gaat. Bovendien kunt u door een dergelijke procedure forse reputatieschade oplopen, of u nu wint of verliest.

Maar wanneer loopt u eigenlijk de kans om als bestuurder aansprakelijk te worden gesteld? En hoe beperkt u de risico’s zo veel mogelijk?

Om u te informeren heeft DNA-Legal een factsheet bestuurdersaansprakelijkheid samengesteld. Als u deze gratis factsheet downloadt weet u binnen no-time hoe het juridisch zit, welke risico’s u loopt én hoe u die risico’s beperkt.


Advies nodig?


De advocaten van DNA-Legal zijn gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en faillissementsrecht. Vanuit deze specialismen kunnen wij u alles vertellen over bestuurdersaansprakelijkheid. Bent u aansprakelijk gesteld? Dan staan wij u graag bij. Laat uw gegevens achter en één van onze advocaten neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Niet alle velden zijn juist ingevuld.
Controleer uw gegevens en probeer het opnieuw.

Het formulier kan niet verzonden worden, probeer het later opnieuw.

Het formulier is verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wat kunnen wij voor u doen?
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld
Dit veld is niet juist ingevuld